جزیره لارک، جزیرهای است در خلیج همیشگی فارس. این جزیره زیبا و دیدنی در محدوده استان هرمزگان قرار گرفته است. اگر بخواهید دقیقتر بدانید لازم است بگویم جزیره لارک در تنگه هرمز واقع شده است. خلیج فارس حریری آبی رنگ، مرصع به جواهرات رنگارنگ و گرانقدر است. جزیره لارک یکی دیگر از جواهرات درخشان و ارزشمند بر این پهنه وسیع و آبی است. جزیره لارک برخلاف جذابیتهای بسیار و شگفتیهای بیشمار طبیعی که در قلب خود نهفته است از چشمان کنجکاو و جویای گردشگران پنهان مانده است.
به همین دلیل در این مقاله داوین گشت قصد دارد به جزیره لارک سفر کند. از فرازها و فرودهایش بگوید. زیباییهای بیمثالش را شرح دهد. از شگفتیهای شگرف طبیعتش پرده بردارد. فقط و فقط به این امید که این جزیره جذاب و تماشایی بیش از پیش مورد توجه گردشگران عزیز قرار بگیرد. فراموش نکنید توجه گردشگران همیشه در طول تاریخ جهان موجب رونق و شکوفایی شهرها و آبادیها بوده است. ضمن اینکه تماشای جذابیتهای خاص طبیعت نه تنها خالی از لطف نیست بلکه به کولهبار تجربه خواهد افزود و روح را جلا خواهد بخشید. بنابراین برای سفر به جزیره بیمثال لارک در خلیج فارس با داوین گشت همراه باشید.
جزیره لارک
جزیره لارک جزیرهای در شرق جزیره قشم و در جنوب جزیره هرمز است. از مجموعه جزایر ایرانی خلیج فارس به شمار میرود. شما زمانی که در هر کدام از سه جزیره قشم، لارک و هرمز باشید، میتوانید از ساحل، دو جزیره دیگر را در افق ببینید. لارک بخشی از شهرستان قشم و استان هرمزگان است.
همانطور که گفتیم جزیره لارک در شرق جزیره قشم و در فاصله ۱۶ کیلومتری آن قرار دارد. از کوه های آتشفشانی مخروطی شکل تشکیل شده است. در لارک هم مثل دیگر نقاط جنوب ایران با هوایی گرم و مرطوب روبرو هستید. هوایی که ۶ ماه از سال به شدت گرم و ۶ ماه دیگر معتدل است. جمعیت زیادی در این جزیره زندگی نمی کند و کل افراد ساکن در آن حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر هستند. از راه صید ماهی و دامپروری که بیشتر پرورش بز است روزگار می گذرانند. لارک در زمان های گذشته مورد توجه بیگانگان بوده برای همین در آن قلعه ای پرتغالی به چشم می خورد که از جاذبه های مهم و تاریخی این جزیره است.
این قلعه که از ملات ساروج، سنگ های مرجانی و دریایی ساخته شده و از بناهای مهم شهر است. در گذشته توجه زیادی به آن می شده اما الان به حال خود رها شده است. این قلعه در دوره صفویه و زمان کنترل پرتغالی ها بر خلیج فارس ساخته شده است. قدمت آن با قلعه پرتغالی ها در جزیره هرمز و قشم یکی است. قلعه جزیره لارک از قلعه های دو جزیره دیگر بزرگ تر است. به دلیل ستون های چوبی ای که داشته همچنان پابرجا مانده است. برخلاف دو جزیره قشم و هرمز، مردم جزیره لارک ارتباط زیادی با کشور عمان و شهر راسالخیمه دارند. حتی برخی از آنها برای مهاجرت به این کشور رفتهاند.
تاریخچه لارک
لارک به عنوان جزیرهای کوچک در یکی از جنوبیترین نقاط ایران، با وجود ساکنان کم شمار، رویدادهای بسیاری را از سر گذرانده است. پرتغالیها در زمان حضور در خلیج فارس، در لارک نیز مستقر بودند. در طول جنگ ایران و عراق هم جنگهای دریایی متعددی در پیرامون این جزیره روی داد. لارک دارای دو منطقه مسکونی است که به نام لارک کوهی و لارک شهری مشهور است.
طبیعت و زندگی در لارک
لارک یکی از غنیترین مناطق مرجانی در خلیج فارس به شمار میرود. گونههای متعددی از مرجان در پیرامون آن زندگی میکنند. جزیره لارک در اثر فعالیتهای آتشفشانی پدید آمده است و به همین دلیل خاک آن مستعد کشاورزی نیست. فعالیت اصلی اهالی لارک، ماهیگیری و غواصی است. همچنین برخی مواد معدنی نیز از معادن لارک استخراج میشود. جزیره لارک بسیار به کشور عمان در آن سوی خلیج فارس و تنگه هرمز نزدیک است. به همین دلیل ماهیگیران لارکی گاه برای فروش ماهیها به بندرهای عمان میروند. میزان صید سالیانه حدود ۸۰۰ تن است كه از اول مهر ماه صید آغاز میشود و انواع ماهیهای صید شده در این جزیره عبارتاند از: هامور، سرخو، سنگسر، مقوا و میش ماهی.
معادن طبیعی موجود در جزیره لارک عبارتاند از: معدن خاک سرخ در ۱۲ كیلومتری جنوب غربی اسكله، معدن سنگ آهن، معدن نمک، معدن گوگرد و معدن سنگ سفید. لارک و هرمز دارای آبراههای میان خود هستند که هر روز محل گذر کشتیهای باری و نفتکشهای عظیم است، اما کشتیهای غولآسا کاری با بندر کوچک لارک ندارند، چون اسکله آن برای این کشتیها قابل پهلوگیری نیست.
جزیره لارک در منطقه تنگه هرمز جنوبیترین خاک ایران محسوب میشود، برای همین از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و سواحل جنوبی آن نظامی است. در صورت صاف بودن هوا به راحتی جزایر هرمز، قشم، بندرعباس و کشور عمان از سواحل لارک قابل دیدن هستند. لارک با اینکه کوچک است اما دره هایی دارد که محل زندگی آهوها و خرگوش هاست. در یکی از سواحل این جزیره لاک پشت هایی تماشایی می بینید و در کنار همه سواحلش از دیدن ماهی های رنگارنگ و گونه های مرجانی لذت می برید. در این جزیره برای تامین آب علاوه بر استفاده از آب برکه ها و چاه ها، هفته ای دو بار از بندرعباس آب آورده می شود.
بهترین زمان دیدن جزیره لارک
شاید در تمام ایران نقطهای پیدا نشود که مانند لارک هوای مرطوب و گرمی داشته باشد. جزیرهای تک افتاده وسط خلیج فارس که احتمالا آب و هوای آن برای بسیاری از گردشگران غیرقابل تحمل است؛ به خصوص در فصل بهار و تابستان که دمای هوا ممکن است در زیر آفتاب به 60 درجه هم نزدیک شود! پس اولین توصیهی ما این است که قید سفر به جزیره لارک در تابستان و بهار را بزنید. البته در تعطیلات نوروز هوا هنوز آنقدر گرم نیست که گردش را غیر ممکن کند. با این حال اگر محدودیت زمانی ندارید حتما فصلهای پاییز و زمستان را انتخاب کنید.
تقریبا از آذر ماه است که هوای جزیره لارک معتدل میشود و میتوانید با خیال راحت به گشت و گذار در آن بپردازید. نیازی نیست بابت شلوغی نگران باشید چون لارک هنوز زیر سایهی کیش و قشم قرار گرفته و خیلیها هنوز از زیباییهای آن بیخبر هستند و حتی نمیتوانند اسم آن را درست تلفظ کنند! تلفظ لارک به صورت Larak است. یکی از دلایلی که باید حتما زمستان را برای سفر به جزیره لارک انتخاب کنید این است که تقریبا هیچ سیستم حمل و نقلی در این جزیره وجود ندارد و باید اکثر جاهایی که میخواهید بگردید را با پای پیاده ببینید؛ طبیعتا پیادهروی در هوای گرم و شرجی تابستان غیرممکن است و حسابی اذیتتان میکند و حتی ممکن است باعث گرمازدگی شدید شما شود. هوا در زمستان آنقدر هم سرد نمیشود که مشکلی برای شنا کردن و دیگر تفریحات ساحلی به وجود بیاورد.
راههای دسترسی به جزیره لارک
از بندر عباس نمیتوانید به صورت مستقیم به جزیره لارک بروید. تنها راه دسترسی به این جزیره از اسکلههای جزیرهی قشم است. یکی از اسکلهها به نام ذاکری قایقهای اتوبوسی دارد که به طور اختصاصی برای حمل و نقل مسافر بین جزیرههای خلیج فارس و بندرعباس از آنها استفاده میشود. اسکلهی دوحهی قشم هم گزینهی دوم شماست که قایقهای موتوری در آن به تعداد کافی وجود دارند و شما را به صورت دربستی یا همراه با مسافران دیگر به جزیره میبرند. طبیعتا انتخاب گزینهی اول امنیت بیشتری دارد و میتوانید این فاصلهی 16 کیلومتری را با خیال راحت طی کنید.
البته معمولا بازدید از جزیره لارک بخش کوتاه نیمروزهای از تورهای قشمگردی است؛ مگر اینکه خودتان علاقه داشته باشید به صورت شخصی به جزیره بروید و بدون محدودیت در آن گردش کنید. نکتهی دیگری که باید در نظر داشته باشید محدودیتهای دسترسی و عبور و مرور در خلیج فارس است که بعضی مواقع به دلیل برگزاری مانورهای نظامی برقرار میشود. در چنین روزهای به هیچ عنوان اجازه ندارید در آبهای آزاد حضور داشته باشید بنابراین بهتر است قبل از حرکت از این مسئله مطمئن شوید. برخلاف جزیرههای قشم و کیش، اسکلهی جزیره لارک امکان پهلوگیری کشتیهای بزرگ را ندارد و نمیتوانید ماشین شخصیتان را با خودتان ببرید. جادههای جزیره هم اکثرا خاکی هستند و مردم محلی بیشتر با موتور سیکلت یا پیاده رفت و آمد میکنند.
برای رزرو تور قشم و مشاهده جزییات آن می توانید وارد لینک زیر شوید و یا با کارشناسان ما در داوین گشت تماس حاصل نمایید
تور قشم